De samenvatting van Paris Fashion Week

Paris Fashion week is gekomen en gegaan, maar we zijn nog steeds aan het nagenieten van alle opwinding van die week, van de fantastische mode tot de outfits van beroemdheden en Kanye’s (oeps, we bedoelen Ye’s) fashion statement. Het was veel, en als je het goed gemist hebt, breken we het voor je af en geven we je de sappigste tidbits.

Pixabay

De modeweek liep van 29 september tot 2 oktober, met meer dan genoeg mooie kleding en creatieve collecties. Come On debuteerde zijn nieuwe collectie Fraternite op deze runway, en het genderloze modelabel had sheer mini-jurkjes, harnassen en poloshirts. De collectie was een mix van volledig Amerikaanse kleding en creatieve moderne kunst. Het merk staat bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en het creëren van verantwoorde kleding. In hun nieuwe collecties worden vintage stoffen en afvalmaterialen van eerdere ontwerpen gebruikt.

Miu Miu nam ons mee terug naar het begin van de jaren negentig, waarin veel buikspieren en kleine tailles te zien waren. Modellen waren gehuld in stijve soorten katoen, Oxford overhemden en Chinos. Deze look voerde ons terug naar schunnige en wilde middelbare schooluniformen die verkeerd afliepen. Herinner je je de videoclip van Britney Spears nog? Er waren ook sportinvloeden; cotes paris sportifs zou een goede collectietitel zijn geweest. Dit merk lanceerde de carrières van sterren als Halle Bailey en Bella Poarch.

Ja, de rap-artiest die vroeger bekend stond als Kanye had een geheim catwalk-evenement waar zijn modellen witte T-shirts droegen met de slogan “White Lives Matter” op de achterkant. Zijn verklaring voor de controverse was dat hij onhandelbaar was als leider. Een verrassing was dat Naomi Campbell deel uitmaakte van de catwalk, hoewel zij geen T-shirt droeg. Hij staat bekend als een uitgesproken, controversieel publiek figuur, die enige terugslag heeft gekregen voor zijn eerdere opmerkingen. Hij heeft zich onlangs onafhankelijk gewaagd nadat hij de banden met GAP en Adidas had verbroken.

Pixabay

Doja Cat woonde de Monot Womenswear Spring/Summer 2023 show bij in een zwarte bandage jurk met geverfde armen die op handschoenen leken. Het opvallende aan haar look was de witte gezichtsmake-up geaccentueerd door blauwe randen en felrode lippen

Zangeres Normani werd ook gespot in een opvallende rode cut-out jurk. Kylie Jenner dumpte een broek ten gunste van een witte slip en een zwarte panty; ze maakte de look af met opblaasbare zwarte schoenen. Halsey, Janet Jackson en David Beckham waren beroemdheden die de shows van de modeweek bijwoonden.


Alle modeweken wereldwijd (New York, Londen en Parijs) zijn spannende tijden voor ontwerpers, modellen, beroemdheden en modeliefhebbers. Er wordt altijd uitgekeken naar waar de grote modehuizen zoals Dior, Louis Vuitton en Chanel mee zullen komen. Er is altijd drama; zijn het geen beroemdheden of modellen, dan zijn het wel de dramatische ontwerpen zelf. Dit jaar was de Parijse modeweek een enorme sociale opluchting. Zelfs de mensen die bij de shows rondliepen, leken zich te vermaken.

Straatmode leek dit jaar op de voorgrond te staan van de modeweek, niet alleen op de catwalk maar met de alledaagse mode die werd gedragen door de aanwezigen. Het geroezemoes was elektrisch en het was opwindend om je onder de mensen te mengen.

Plaats een reactie