Moulin Rouge

Dat Parijs ook in de late uurtjes genoeg te bieden heeft, bewijst nachtclub ‘Moulin Rouge’ wel. Deze nachtclub (bekend van de molen met verlichte wieken als uithangbord) ligt in de rosse buurt in het 18de arrondissement. Een nachtclub die veelvuldig een rol in boeken en films speelde. Er is zelfs ooit een musical over gemaakt (‘Moulin Rouge!’). Terwijl je geniet van een heerlijk diner worden er verschillende prachtige shows opgevoerd.

De geschiedenis van de Mouin Rouge

De Moulin Rouge opende op 6 oktober 1889 zijn deuren. Dit cabaret had de naam Moulin Rouge, wat rode molen betekend, omdat er een rode molen op het gebouw stond. Dit cabaret bevind zich in de rosse buurt van Parijs. Vanaf het begin af aan was de Moulin Rouge bekend. Dit was een cabaret die anders was als anders. Binnen waren overal spiegels, er was een enorme dansvloer en het was prachtig gedecoreerd. Maar ook de shows waren spraakmakend, bijvoorbeeld de shows waarbij de vrouwen de benen hoog in de lucht gooide. Er traden mooie vrouwen op en er waren zelfs olifanten te zien. Die shows waren niet alleen op het podium, maar vonden overal in het gebouw plaats, zelfs buiten. Zo konden de mensen die geen geld hadden om naar binnen te gaan toch genieten van een stukje van de uitzonderlijke shows. Ook was er van alles te doen, zo kon er een ritje op een ezel gemaakt worden.

Dit werd allemaal georganiseerd door de twee directeurs van de Moulin Rouge: Joseph Oller en Charles Zidler. Zij gaven de Moulin Rouge ook wel de naam “Le Premier Palais des femmes”, wat het eerste vrouwenpaleis betekend. Ze maakten veel reclame voor hun cabaret en waren ervan overtuigd dat zij de grootste zouden worden. Dit zorgde voor naamsbekendheid en voor een groot aantal bezoekers.
En deze uitzonderlijke shows inspireerde veel kunstenaars. Zo heeft Henri de Toulouse-Lautrec schilderijen gemaakt waarvoor hij de Moulin Rouge als inspiratiebron had. Ook Jules Chéret verkreeg zo zijn inspiratie voor het maken van affiches. Er zijn later boeken over de Moulin Rouge geschreven. En er zijn zelfs 2 films over dit beroemde cabaret uitgekomen.

In het begin van de vorige eeuw had de Moulin Rouge een dip door de oorlog met Duitsland. Maar dankzij een bijzondere geografe, Doris Haug, werden de shows weer vernieuwend en spectaculair en zo bloeide de Moulin Rouge weer op.

Tegenwoordig worden steeds meer clubs in de buurt van de Mouling Rouge, quartier Pigalle, vervangen voor cabaret. Er komen nu nog steeds jaarlijks duizenden toeristen naar de Moulin Rouge om een show te bekijken.

Wat is er in de Moulin Rouge te zien?

Op dit moment zijn er nog steeds shows in de Moulin Rouge te zien. U kunt een avondje boeken waarbij ook meteen een menu zit.
Op dit moment is er in de Moulin Rouge een chef- kok werkzaam, die een goede naam heeft. Laurent Tarridec kookt op het niveau van 2 Michelin sterren en kan zeer gevarieerd koken. Hij zorgt voor de gerechten die worden geserveerd in de Moulin Rouge. Op gala avonden presenteert hij weer een nieuw menu waarbij heerlijke wijnen en champagnes horen. Dit is dan ook zeker een avond die is aan te raden om naar toe te gaan.

Hoe kom ik bij de Moulin Rouge?

De Moulin Rouge ligt in de wijk Montmartre, in quartier Pigalle (in het 18e arrondissement).
Als u met de metro naar de Moulin Rouge gaat, dan kunt u het beste uitstappen bij de halte: Blanche
U kunt ook de GPS coördinaten op uw navigatiesysteem intoetsen. Dit zijn: 48°53’N, 2°19’O

Het adres van de Moulin Rouge is:

Bal du Moulin Rouge
82, Boulevard de Clichy
75018, Parijs
En u kunt de Moulin Rouge ook telefonisch bereiken op het nummer: +33 (01) 5309 8282

Openingstijden en prijzen

U kunt in de Moulin Rouge shows kijken met of zonder diner.

Als u naar een show gaat en daarbij dineert kunt u hieruit kiezen:
French-Cancan: circa € 125.00 pp*
Toulouse-Lautrec: circa € 140.00 pp*
Belle-Epoque: circa € 155.00 pp*

* Bij ieder menu krijgt u een halve fles champagne.

Elke avond:
Diner om 19.00 gevolgd door een show om 21.00

Show met champagne (zonder diner):
om 21.00: circa € 89.00 pp
om 23.00: circa € 79.00 pp

De betaling wordt aan tafel gedaan. U kunt betalen met contant geld, traveller cheques en creditcards.

Let op: Het is handig om vooraf te reserveren, zo heeft u gegarandeerd een plaats.
Let op: Kinderen onder de 6 jaar hebben geen toegang.
Let op: De drescode is: formeel. U hebt entree tot de Moulin Rouge als u netjes gekleed bent. ( dus niet casuele: een spijkerbroek, sportkleding en schoenen zijn niet aan te raden.)

Plaats een reactie