Walt Disney Studio Park

Informatie, aanbiedingen, attracties en openingstijden van de Walt Disney Studio Park in Disneyland

Binnen het Franse pretpark Disneyland Parijs bevindt zich nog een tweede attractiepark genaamd Walt Disney Studio Park. Deze in 2002 geopende toevoeging aan het originele park bevat vette attracties zoals Armageddon, de vliegende tapijten boven Agrabah, Rock ‘n’ Roller Coaster en de Behind the Scenes studio tram tour. In 2002 was dit park nog relatief klein, het was moeilijk om er een hele dag te vullen. Inmiddels is het park flink uitgebreid, zodat je voortaan ook in dit park een hele dag zoet bent.

https://youtu.be/8yqVl5JgTHY

Uitbreidingen van Walt Disney Studio Park

In 2007 werden er voor het eerst nieuwe attracties geïntroduceerd, naast de attracties van het eerste uur. De uitbreiding begon met de introductie van Toon Studio, waar kinderen hun helden uit de animatiefilms konden ontmoeten. Daarnaast werden de Tower of Terror en Crush’s Coaster toegevoegd als attracties tijdens dit jaar.

In de loop der jaren volgden meer uitbreidingen, waardoor een bezoek aan dit park nog meer de moeite waard werd. Zo kwam Stitch Live! er, een theatershow met de alien uit Lilo & Stitch in de hoofdrol. Ook kwam er een nieuw gebied met een eigen thema, gebaseerd op de Toy Story films. Ook werden een aantal nieuwe attracties geïntroduceerd: Cars Quatre Roues Rallye, RC Racer, Slinky Dog Zigzag Spin, Toy Soldiers Parachute Drop en 2014 volgde nog een Ratatouille attractie, een overdekte donkere attractie.

openingstijden Studio Park Walt Disney Parijs

De openingstijden zijn 365 dagen per jaar en meestal geopend van 10:00 tot 19:30 uur.

Huidige verdeling

Grofweg is Walt Disney Studio Park in te delen in een aantal secties. Zo zijn er de themagebieden, elk met hun eigen attractie. Een goed voorbeeld hiervan is het eerder genoemde Toy Story themagebied met attracties zoals Slinky Dog Zigzag Spin. Daarnaast is er de frontlot, de eerste zone. In de Toon Studio kunnen kinderen hun favoriete animatiekarakters ontmoeten terwijl in de Production Courtyard een live show of een film over de filmgeschiedenis bekeken kan worden. Ten slotte is er de backlot, waar allerlei attracties te vinden zijn.

Zoals gezegd herbergt Disneyland Parijs 2 amusementsparken. Het tweede park is het Walt Disney Studios Park. Dit veel kleinere park ligt in het westen van het Disneylandcomplex en de deuren gingen 10 jaar na de opening van Disneyland Parijs open.

In de Walt Disney Studios draait het allemaal – de naam zegt het al – om de filmwereld. Hier vindt u attracties in de sfeer van moderne Disney- en Pixarfilms als Cars, Lilo & Stitch, Finding Nemo en Mickey. Naast de auto’s uit Cars en de Crush’s en Rock ‘n’ Roller Coasters, kunt u hier genieten van spectaculaire shows en optredens. Zo toont men hoe een scène van de sciencefictionfilm Armageddon is opgenomen, net op het moment dat er een meteoriet inslaat.

Walt Disney Studios Park is gebaseerd op het originele Hollywood Studios in Disney World. Dit park heeft echter meer het thema van het vroegere Hollywood, terwijl u in Parijs juist kunt genieten van stunts en filmwerk van vandaag de dag.

Disney Village
Een ander onderdeel van Disneyland Resort Parijs is Disney Village. Dit uitgaansgebied met restaurants, bars en winkels ligt tussen beide attractieparken en de accommodaties in. Er is een bioscoop, een discotheek voor bezoekers van boven de 18 jaar, een vestiging van de beroemde koffieketen Starbucks en er zijn diverse bars, winkels en restaurants. De restaurants kennen verschillende thema’s en er is voor elk wat wils te vinden. Ook zijn er regelmatig live optredens en shows te bewonderen in Disney Village.